Vinterkulden kan kun betyde én ting: Tid til at varme op i køkkenet med lækre gryderetter spækket med årstidens grove grøntsager. Thea fra bloggen MitLivMedLiv har lavet denne appetitvækkende kalvegryde.
Ingredienser
- 1 pakke bacon i tern
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- Friske krydderurter (eks. salvie, timian og rosmarin)
- 1 bakke champignon
- Frisk chili efter smag og behag
- 400 gram kalvekød i tern (andet kød kan også bruges)
- 8 blandede rødder
- En sjat rødvin
- 5 dl bouillon
- 1 dåse flåede tomater
- Fløde
Sådan gør du
- Hak, snit og skær ingredienserne som du bedst kan lide dem. Her synes vi, at grove grøntsagsstykker egner sig bedst til simremad.
- Svits bacon, hvidløg, chili og krydderurter i en gryde. Tilsæt derefter kødet. Når det er brunet, tilsættes løg og champignon. Efter 10 minutter tilsættes en sjat rødvin.
- Kom rødderne i gryden og tilsæt de flåede tomater og bouillonen, og bring det hele i kog.
- Efter 10 minutters kogetid skrues der ned, så retten bare står og småbobler. Og her kan den stå i timevis. Jo længere, jo bedre – så smæk bare benene op og lad duften brede sig i huset.
- Inden servering tilsættes fløde efter smag og behag, og retten gives et hurtigt opkog.
Server med kartofler, ris, mos, pasta eller groft flüte som tilbehør.
Velbekomme!
Tip: For at opnå en ekstra lunende effekt, kan man skrue op for de stærke krydderier – bare vær opmærksom på, at det ikke bliver for stærkt for familiens små størrelser.