Fastelavn er en festlig højtid både for børn og voksne. Med denne opskrift på fastelavnsboller fra Nanna, som står bag bloggen Superprinsessen kan det kun blive endnu mere festligt.
Fastelavn handler om udklædning, slå katten af tønden og selvfølgelig fastelavnsboller. Og dem er der mange forskellige opskrifter på. Men denne fra Nanna er lækker og nem. Og så kan den endda laves glutenfri ,hvis man foretrækker det. Med garanti en opskrift der forhindrer ballade fra børnene.
Ingredienser
- 2 1/2 dl vand
- 100 g smør
- 1 tsk salt eller 1 spsk sukker
- 150 g mel (eller Rød Finax hvis fastelavnsbollerne skal være glutenfri)
- 3-5 æg
Fremgangsmåde
- Bring vand, smør og salt og sukker i kog
- Tag gryden af varmen og tilsæt melet
- Pisk (el-pisker) til melet er rørt ind i væsken
- Sæt gryden over ved lav varme og rør med grydeske til dejen slipper kanten
- Tilsæt et æg af gangen og pisk (el-pisker).
- Form bollerne med en ske og læg dem på en bageplade.
- Bages ved 175 grader i 20 min. Skru ned til 150 grader og bag videre i 20-25 min – hellere et par minutter for meget end for lidt.
Der er ingen regler for hvilket fyld, der skal i bollerne, eller hvordan de skal pyntes. Disse er fyldt med flødeskum og pyntet med glasur og kulørt krymmel. Du kan sagtens vælge at fylde bollerne med en kagecreme, chokoladecreme, jordbærcreme – ja, det er faktisk kun fantasien der sætter grænser!
Nu spørger jeg så. Mangler der ikke et trin i opskriften? De skal vel formes? 😬😃
Hej Yvonne! Jo, det gik vist lidt for stærkt med dette indlæg. Det er indført nu i indlægget 🙂