Cecilie har været sneet inde på sin store gård med hele familien. Omstændighederne tvang dog den unge mor til at være kreativ i køkkenet og fandt derfor på denne fine opskrift.
Hernede hvor jeg har slået rødder på Falster, har vi haft det dårligt vintervejr siden tirsdag. Vi snakker altså “varsel-om-udkørsel-vinter-vejr”. Derfor havde jeg brug for en nem og sund ret, jeg bare lige ville dele med jer. Perfekt til en aften, hvor man ikke behøver stå længe i køkkenet og dermed være mere sammen med børnene. Retten er mega nem, billig, sund og endda vegansk til dem der går op i den slags.
BLOMKÅLSSUPPE
Til 4 portioner:
1 Blomkål
1 løg
2 fed hvidløg
1 liter geøntsagsboullion
1 dåse kokosmælk
1 spsk. Soja
2 tsk. Karry
Drys: kokoschips, græskarkerner og evt. Bacon til dem der gerne vil tilføje lidt kød.
1. Skær blomkål og løg og svits det af i en suppegryde ved middel varme i 5 min. Tilsæt herefter karry og svits yderligere 1 min.
2. Hæld boullion ved og lad det koge i 15 min. Hæld kokosmælken i til sidst og blend det med en stavblender (krydr evt. Med salt og peber)
3. Svits kokoschips og græskarkerner af på en pande med sojaen og brug det til drys på suppen
Lettere kunne det ikke gøres en mandag aften. 😊 og børnene får her lidt grønt indenbords.
God mandag til jer derude.