Disse småkager har jeg bagt efter den samme opskrift i mange år, og de er altid et stort hit. Jeg plejer at lave en stor portion kagedej, som jeg fryser ned i ruller. Der kan de være i månedsvis indtil de tages ud, skæres i skiver og bages på få minutter. Følg denne simple opskrift og så kan du også være overskudsmoren, der bager småkager hver søndag.Min datter og jeg bager denne opskrift sammen flere gange om året. Hun er seks år nu og endelig ved at være nået den alder, hvor der ikke er mel og dejstykker overalt i køkkenet. Så hyggeligt at bruge en søndag i køkkenet på den måde.
Ingredienser:
- 500 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk. chiliflager
- 100 g mørk chokolade
- 375 g koldt smør (halvanden Lurpak)
- 400 g sukker
- 2 æg
Fremgangsmåde:
- Rør hvedemel, bagepulver og chiliflager.
- Tilsæt smørret i tern og ælt det godt ind i dejen.
- Derefter sukker og æg.
- Hak chokoladen or rør det rundt i dejen. Pas på med at røre for meget rundt, for varmen i dine hænder kan få chokoladen til at smelte, så dejen ender brun.
- Del dejen ud i seks klumper. Rul hver klump ud til en dejpølse som rulles ind i bagepapir og lægges i fryseren.
- Når de skal bages forvarmer du ovnen til 180 grader varmluft. SÅ skærer du pølsen ud i skiver mens det er frossent og fordeler dem ud på bagepladen. De skal kun bages 7-8 minutter. Måske op til 10 minutter alt afhængig af din ovn. Så hold øje, da det kan gå hurtigt.
- Jeg bager altid to ruller af gangen, når vi skal have gæster. Så er der masser af småkager, også til dagen efter.
- Du kan sagtens undlade chilien, men også tilføje nødder som mandler eller valnødder, hvis du ønsker.

Frosne skiver småkagedej