Denne ret er perfekt til hele familien og kan laves i en kæmpe portion, som kan fryses ned. Så kan man altid tage en pose op til de dage, hvor man simpelthen ikke har tid til at kokkerere i køkkenet. Og så blot koge nogle hvide ris til.
Ingredienser til 4 personer:
- 2 æg
- 2 spsk majsstivelse
- 900 g kyllingebryst.
- 2 spsk ristet sesamfrøolie
- salt
- peber
- 4 spsk sojasovs
- 2 spsk ristet sesamfrøolie
- 4 spsk brun farin
- 2 spsk eddike
- Ingefær 1 cm terning
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
Først skal du lave en dej, som du skal have kyllingen i. Her skal du blande et stort æg med en spiseskefuld majsmel. Pisk det, så det er en jævn, skummende masse og læg dine kylling lår stykker i. Sørg for at de er fugtige hele tiden.
Opvarm en spiseskefuld ristet sesamfrøolie i en stor gryde og tilsæt kyllingelårene. Sørg for, at der er plads imellem dem. De skal stege – ikke dampe. Vend eller flyt kyllingen forsigtigt.
Andet step er sesamsovsen. Der skal du koge alle ingredienserne sammen og piske godt undervejs.
Når alle kyllingestykkerne er kogt igennem, tilsæt din sesamssauce på panden og rør om for at blande det hele sammen. Lad det simre ved svag varme i cirka 5 minutter.
Når saucen er blevet tyknet er retten færdig. Du kan nu hælde det op i en skål ris sammen med den kogte broccoli. Pynt med sesamfrø og snittede forårsløg.
Pris: 30 pr. person
Kcal pr portion: 520
2 kommentarer