Endelig en cheesecake, som alle kan finde ud af at lave! Josefine har opskriften på en super nem og utrolig lækker cheesecake med hindbær. Og det bedste af det hele er, at den slet ikke skal bages! Så kære cheesecake-elsker, kom endelig i gang med at lave sommerdesserten, som kan nydes med hele familien og der med garanti får alles tænder til at løbe i vand.
Ingredienser
Bund:
- 12 Digestive kiks
- 80 g smør
Fyld:
- 400 g cream cheese
- 200 g creme fraiche 18%
- 1-2 spsk citronsaft
- 2 spsk. vanillepulver
Topping:
- 1 pose frosne hindbær
- 3 plader husblas
- 1 dl vand
- Sukker efter smag og behag
Sådan gør du
- Smelt smørret.
- Kom Digestive kiksene i en pose og bank dem til fin smulder.
- Bland smør og kiks i en skål og kom massen op i en ca. 26 cm rund springform med bagepapir i bunden.
- Stil springformen på køl i ca. 30 minutter eller til bunden er helt kold.
- Pisk friskost, cremefraiche, citronsaft og vanille i 6-8 minutter i en røremaskine. Fyldet skal være blevet helt lækker cremet og tyk. Tilsæt mere citronsaft og vanille, hvis du synes den er for syrlig/sød.
- Kom fyldet ovenpå kiksebunden og stil ind i køleskabet i 3-4 timer. Fyldet skal være helt stift før du kan fortsætte med sidste trin.
- Læg husblassen i blød i rigelig kold vand i ca 20 minutter.
- Kom i mellemtiden de frosne hindbær og vand i en lille gryde og bring det i kog. Tilsæt sukker og lad det simre i 5 minutter. Smag til, om du synes det er tilpas syrlig/sød. Vi er fan af at det gerne må være lidt syrlig, da det balancerer fyldet rigtig godt.
- Sigt hindbærmassen og stil væsken til afkøling. Når væsken er lillefinger varm, kan den opblødte husblas røres i.
- Hæld langsomt hindbærvæsken ovenpå fyldet og stil hele herligheden på køl indtil toppingen har sat sig.
Velbekomme!
Tip: Cheesecake’en bliver ekstra sommerlig ved at servere den med friske bær – på billedet er der lagt friske jordbær på før toppingen.
Den tror jeg skal laves til min søns fødselsdag i næste uge. Tilpas nem og ser SÅ lækker ud. Og….så ELSKER jeg cheesecake og har aldrig lavet min egen. Mums…
Nøj, du har noget i vente så. Det er det skønneste i verden at lave cheesecake! 🙂