Det er blevet sommer, og den lange vinters lækkerier og tonsvis af snacks sidder fast i måsen og resten af kroppen! Det på tide at spise sundere og bedre for kroppen. MEN der er vitterligt ingen grund til at sulte sig selv, når man prøver at gå ind i sommeren med en såkaldt beach body. Esme fra momsterredaktionen giver hermed et indblik i sine morgenmadsrutiner.
Jeg starter altid dagen med en kop kaffe med havremælk og et stort glas vand. Det er ikke altid, jeg når morgenmad i hverdagene. Men når jeg har tid og især i weekenderne, så er dette altså absolut favorit-morgenmaden:
Omelet med søde kartofler og en halv avokado på en hvidkålssalat med koriander.
Lyder det ikke bare sindssygt lækkert? – og ser det ikke lækkert ud?
Søde kartofler
Søde kartofler er ikke i sæson om sommeren, men de findes i alle butikker stadig. Og jeg er stor fan, selvom jeg faktisk først opdagede denne lækre rodfrugt for få år siden, da supermarkederne begyndte at have dem som fast sortiment. Det er simpelthen noget af det bedste, der er sket i min lokale Netto indenfor de sidste par år.
Nå, men her er min super nemme opskrift, så du også kan forkæle din mave her i sommermånederne med lækkert og nærende morgenmad.
Opskrift
- Olie
- 1 sød kartoffel, jeg har brugt en lille, men du kan også bruge en halv. De varierer en del i størrelsen.
- 2 æg
- 1/2 avokado
- Hvidkål
- Koriander og mynte
- Citronsaft og chili
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kartoflen ud i skiver og steg dem på panden.
- Hæld den rørte æggemasse ud på kartoflerne.
- Lad det stege ved lavt blus i nogle minutter.
- Når det er næsten ved at være fast, kan du flippe den ene side af omeletten op på den anden. Og så vender du det en enkelt gang på den anden side i et minuts tid.
- Finhak hvidkål, koriander og mynte og rør det hele sammen i en skål med citronsaft og salt og peber.
- Over på tallerkenen med det og top salaten med et halvt avokado skåret i tynde skiver. Drys med chili, salt og citron.
Velbekomme, Esme Emma Sutcu.