Så er julen ovre og det er tilbage til den sunde livsstil. Vi starter året med en fantastisk opskrift på brød lavet på boghvedemel. Boghvedemel er et fantastisk alternativ til hvedemel. Du kan bruge det i masser af bagværk ved enten at blande det i din almindelige mel eller bruge det alene. Det er rigt på næringshold og har mange flere mineraler og vitaminer, end almindelig hvedemel har.
Esme fra momsterkontoret har eksperimenteret med boghvedemel i flere måneder nu, da hun ikke kan spise gluten. Hun har efter flere forsøg kommet frem til denne opskrift på dette brød. Det passer perfekt til dem, der ikke kan tåle gluten. Brødet fra denne opskrift minder egentlig en del om rugbrød, så det passer perfekt til hverdagen og madpakken.
Det sværeste ved boghvedemel er, at brødet ofte blir lidt for tungt og massivt. Følger du denne opskrift, får du et mere luftigt og lækkert brød.
Ingredienser
- 10 g tørgær
- 1 spiseske olie
- 1/2 spiseske salt
- 500 dl vand
- 500 dl boghvedemel
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 50 g hørfrøkerner
Fremgangsmåde
- Rør gær, olie, salt og vand sammen.
- Tilsæt resten og rør videre.
- Det skal ligne en tyk vælling frem for en dej.
- Lad dejen koldhæve i køleskab minimum 8 timer eller natten over.
- Hæld den flydende dej i brødformen med bagepapir.
- Det skal hvile yderligere 1-3 timer på køkkenbordet, jo længere tid jo bedre.
- Bag brødet i 45 minutter ved 200°, indtil brødet lyder hult, når du banker let under bunden.
Spis det med tandsmør, ost eller marmelade, mens det er lunt. Resten bruger du til din egen og ungernes madpakke.