Auberginen er sådan en skøn grøntsag, der kan komme i mange forskellige retter. Den er tidskrævende, men har du tiden og interessen, så er den det hele værd. Med sin runde smag og bløde konsistens er den perfekt til både voksne og børn.
Jeg og min 6-årige datter elsker auberginen og laver mange forskellige retter med den som hovedingrediens. Denne ret er, som de feste aubergineretter, temmelig tidskrævende, da man skal stå længe og stege aubergineskiverne. Men til gengæld skal den kun have 20 minutter i ovnen, inden den står klar på spisebordet til at imponere familien og gæsterne.

Masser af aubergineskiver
Ingredienser
- 3 auberginer
- 4 kyllingefileter
- 1 l tomatsovs
- ricottaost
- parmesanost
Fremgangsmåde
- Skær alle auberginerne i skiver og steg dem på pande. Jeg havde gang i to pander, da det ellers kan tage lang tid, fordi der ikke kan være så mange skiver på panden af gangen.
- Skær kyllingefileterne i halve, og bank dem på køkkenbordet med noget hårdt, fx en kagerulle, så de bliver tynde.
- Tag et fad med bagepapir i og placer et lag aubergine, et lag kyllingefilet, et lag aubergine og forsæt, til du ikke har mere.
- Hæld tomatsovsen over, du kan selv lave den eller købe den færdiglavet, jeg valgte det sidste.
- Drys parmesanost på toppen og hæld ricotta. Vær ikke nærig med det, for det smager dødhamrende godt.
- Salt og peber til sidst, evt chiliflager som jeg har gjort.
- Smid fadet i ovnen på 200 g i 20 minutter.

Et lag med aubergineskiver og så med kylling.

Det færdige resultat klar til ovnen
1 kommentar